Randers i top fra 1. runde

Tirsdag den 30. oktober gik startskuddet til årets holdturnering. Med Randersøjne bliver det en yderst vigtig sæson. Efter Randers Skakklubs ”trælse” nedrykning fra 2. division til mesterrækken er målet soleklart – holdet skal tilbage i 2. division! Klubberne i Randers arbejder på en sammenlægning blandt andet med formålet at styrke et førstehold i byen, og med forventet sammenlægning har vi i år fået lov at stille fælleshold i holdturneringen.

Når der er to hold fra samme klub i samme række, er det kutyme at de mødes i første runde. Så Randers 1 skulle altså møde Randers 2. Randers 2 går en svær sæson i møde, og med en forventet score på 1,47 var det op ad bakke inden starten gik.

Arne Christiansen – Finn Andersson (½-½)
Et parti, der hele tiden havde fordel til hvid, der pga. terræn og med bedre placerede lette officerer havde nemmere spil. Finn forsvarede sig dog på heroisk vis, som så mange gange før. Arne havde vidst et par muligheder undervejs for at tage hele pointet.

Aage Dalstrup Olesen – Sune Ørbæk Hansen (1-0)
Sune åbnede med 1. e4!? Normalt spiller Sune London med hvid, men valgte altså anderledes denne aften. Aage er kendt for at spille siciliansk, og der kom da også 2.,c5 prompte. Det varede ikke mange træk før Aage fik klar fordel, da han fik smadret hvids kongestilling totalt. Med bønder på f2, f3 og h3 har hvid vedvarende positionelle problemer. Sune slog ved en fejl en bonde, og tabte dermed et rent tårn.

David Bille Maagaard – Mikael Horslund (½-½)
Her kom der gang i sagerne fra start af. David spillede en noget tvivlsom åbning. Fik placeret sin dronning på c3, kongen i midten og ingen udvikling af officererne. Mikael havde flere gevinstchancer, og da valget skulle tages blandt de mange gode fortsættelser, valgte han den forkerte. Alt endte ud i en remis ved trækgentagelse i et dobbelt tårnslutspil. Helt vildt parti J

Michael Kull – Christian Murmann (1-0)
Michael fik et lille pres i en form for indisk åbning. Sort var fra start af, presset af hvids terrænovervægt. Og da g-linjen blev åbnet, og en springer på randen var målet klart. Sort skulle sættes mat!
Helt så galt gik det ikke, da hvid havde lidt koordinationsproblemer med at få samlet tårnene. Men det vedvarende pres, gjorde altså at Christian til sidst tabte springeren på randen. Også pga. dårlig koordination mellem tårnene.

Johannes Kjær – Ulrich Kjær Egebjerg (0-1)
Da jeg først så partiet, var Johannes bagud med en officer. Hvad der lige skete ved jeg ikke, men Ulrich var yderst nøjsom og spillede med stor præcision. Han vandt yderligere en officer, men skulle lige passe lidt på sin dronning!? Det fik han styr på, og et sikkert point til Ulrich.

Flemming Hesselberg – Oluf Øe (0-1)
Der blev ikke givet efter i dette parti. Flemming er en sand mester i at forsvare sig, og den evne skulle så sandelig findes frem mod Oluf.
I en lukket stilling, hvor der var få indbrudsmuligheder fandt Oluf til sidst vejen. Også i dette parti afgjorde terræn og bedre lette officerer partiet.

Kjeld Norman – Steen Juul Mortensen (½-½)
Partiet kom aldrig rigtig ud af balance. I hvert fald ikke ud fra det jeg fik set af partiet. Steen havde lidt pres på dronningefløjen, men samtidigt nogle lidt svage bønder på dronningefløjen. Kjeld så ud til at finde de træk der skulle til, så remis var her fuld fortjent.

Svend Aage Madsen – Claus Andersen (1-0)
Claus spiller normal russisk med sort på 1. e4, men valgte altså siciliansk denne aften. I visse sorte opstillinger vælger man nogle gange ikke at rokere, men når man ikke får mulighed for det, er det noget helt andet. I en presset stilling, trådte Claus forkert og tabte sin dronning. Svend Aage spillede i mine øjne et rigtig flot parti, hvor kendskab til stillingens struktur kom frem i lyset.

Næste runde tager Randers 1 hjemme mod SK1968 4, og Randers 2 skal en tur til VRS. Det er for begge hold to vigtige kampe, da førsteholdet skal have rigtig mange point i den kamp. Holdet fra SK1968 er bygget på skoleskakspillere, dog med et par voksne med kørekort. Målsætningen for vores andet hold, er at blive i rækken! Samtidigt skal de tage så mange point fra de andre hold, så de på den måde kan hjælpe vores første hold.

Rundens helt store overraskelse skal findes i VRS sejr på 6½-1½ over Syddjurs 1. Syddjurs var ellers favorit i denne kamp, med en forventet score på 4,31!! VRS har i mange år skuffet rent resultatmæssigt, hvis man udelukkende ser på deres ratingtal. Måske de har fået mere styr på det, da storsejren kom i hus med hele 4 reserver!!