Melatonin er ofte ordineret til patienter, der lider af psykiske problemer, det være sig depression eller skizofreni mv.

Men hvis du ikke er bekendt med konceptet, lad os få dig til at forstå det på lægmandens vilkår. Der er en lille endokrin kirtel, kaldet pinealkirtlen, som udskiller melatoninhormonet. Det har forskellige vigtige funktioner at spille i menneskekroppen.

En af dens primære roller er at regulere sovende og vækkende cyklus.
Der er dog nogle negative konsekvenser, hvis cyklussen ikke forekommer ordentligt, hvilket kan ske, når der er et lavt niveau af melatonin i din krop. Det resulterer ofte i mange mentale problemer.

Hvad er virkningerne af melatonin på mental sundhed?

Utilstrækkelig melatonin kan føre til forskellige psykiske problemer.

Derfor har mange typer af forskning vist, at der er en stor forbedring i psykisk sundhed, når læger anbefaler deres patienter at købe melatoninforsyninger til oral indtagelse. Det kan forbedre lidelser som autisme, angst, hyperaktivitetsforstyrrelse osv.
Lad os se de psykiske lidelser, som melatonin hjælper med at forbedre.

Virkning af melatonin på skizofreni

Schizofrene patienter lider af en søvnforstyrrelse sammen med andre problemer som hypertension, hallucinationer og metabolisk syndrom mv.

Forskning på det medicinske område havde vist positive resultater, da disse patienter blev udsat for melatonintilskud. Dette var fordi den kemiske strukturering af melatoninindtag ligner de positive symptomer på skizofreni.

Den korrekte dosering af melatonin kan således hjælpe patienter med at opleve sund søvn og til gengæld forbedre deres vildledende lidelse.

Effekter af melatonin på autistiske patienter

Autistiske børn lider af søvnløshed. Men læger har set, at indføre melatonin kosttilskud på deres recept hjulpet i kur mod opstart søvnløshed. Det hjalp også med at forbedre andre adfærdsmæssige lidelser, der følger med autisme.
Således kan forældre, der har børn med autismespektrumforstyrrelser eller ASD, købe melatonintabletter, som er plantestoffer. De består af naturlige komponenter, der ikke har nogen bivirkninger på deres børns sundhed.

Virkninger af melatonin på klinisk depression

Undersøgelser har vist, at patienter, der lider af depression, har lavere niveauer af melatonin i deres blod. Men mennesker, der ikke har klinisk depression, indeholder højere melatoninniveauer.

Også gravide kvinder, der tog melatoninflikter efter kirurgi i tre måneder, lider ikke af depression. Dette viser, hvordan melatonin kan helbrede klinisk depression, som også kan forbedre andre negative virkninger af depression.

Effekter af melatonin på angst

I dag lider mange af os af stress på grund af forskellige grunde, som enormt arbejdstryk, personlige problemer mv. Således rådgiver læger ofte anti-angst medicin for at hjælpe med at kontrollere sådan nervøs adfærd.

Læger tillader også dig at melatonin køb kosttilskud, der kan fremkalde en tilstand af afslapning på forbrug, som igen kan hjælpe dig med at roe ned. Derfor virker melatoninfliker effektivt som antianxiety-lægemidler.

Forsigtighed er nødvendig …

Manglende melatonin kan også resultere i andre negative konsekvenser som højere blodtryk, tarmsygdomme, tidlig ældning af hjernen osv. Hvis du lider af nogen af ​​dette, kan du overveje at tage melatonintilskud. Sørg dog først for at få råd fra en læge, inden du begynder medikamentet.