Sovepiller som Eszopiclone, Triazolam, Zaleplon, Ramelteon osv. Er alle vellykkede til at hjælpe mennesker, der har problemer med at sove, men alle disse er kun receptpligtige stoffer. På den anden side er melatonin lige så effektivt, og er over-the-counter medicin, hvilket betyder, at folk kan købe det uden nogen form for recept.

Folk, der har brugt melatonin til søvn, har i næsten alle tilfælde rapporteret, at stoffet var ekstremt effektivt. Dette sker fordi melatonin i sig selv er et naturligt hormon, der styrer menneskers søvn, og det melatonintilskud, folk bruger, produceres kunstigt i laboratoriet, men der er også nogle få kosttilskud udtaget fra dyr. Sørg for at holde dig væk fra dem – nogle af dem kan have smitsomme vira!

Mens melatonin er meget gavnligt for mennesker, der lider af søvnløshed, kan melatonin bivirkninger være meget “uhyggelige” for nogle.

Mareridt, søvnevandring, følelse træt i løbet af dagen, abdominal uro er kun få fra listen.

Du bør også være forsigtig med hvad andre medicin du tager, når du bruger melatonin; det kan interagere med et par medicin, såsom blodfortyndende medicin, p-piller og så videre. Du kan også læse mere om dette på den tidligere nævnte artikel.

Melatonin Dosis

Melatonin har fået verdensomspændende popularitet som sovende pille på grund af dets effektivitet. Personer, der lider af søvnløshed og søvnforstyrrelser, bruger konstant denne medicin, da det hjælper, når de har problemer med at sove.

Ikke desto mindre bør patienter, der bruger denne sovende pille, undersøge melatonindosis forsigtigt. De fleste mennesker, der lider af søvnløshed og bruger melatonin, mener, at jo mere melatonin de bruger, desto bedre er dets virkninger, men det er falsk. Melatonin er langt mere vellykket til at hjælpe folk med søvnproblemer ved at bruge mindre doser end store.

Den mest almindelige melatonindosis varierer fra 0,5 mg til 3 mg. De fleste læger vil anbefale dig at tage melatonin, hvis dosis spænder over denne klassificering. Et par personer har rapporteret, at 2 mg var den perfekte dosis, mens andre siger, at de ikke har søvnforstyrrelser med doser så lave som 0,5 mg.

Nogle undersøgelser vedrørende melatonin bivirkninger og dosering har vist, at patienter, der tog omkring 20 mg melatonin, havde meget mere problemer med at sove, at dem, der tog 0,5 mg – 3 mg. Dette kommer fordi købe melatonin uk er ikke en af ​​disse søvnmedikamenter, der har bedre virkninger med højere doser.

Som følge heraf vil rådgivning med en læge eller sove terapeut være stærkt anbefales, da kun de er i stand til at bestemme hvilken søvnforstyrrelse du lider af, og hvilken melatonindosis vil være til gavn for din tilstand. Og husk altid at tage høje doser melatonin kan føre til overdosering af melatonin, som kan have alvorlige konsekvenser for dit helbred.