Forskning udført afslører næsten 20% mennesker globalt lider af søvnløshed. Lyd søvn er afgørende, hvis en krop er at opretholde sin generelle helbred. Manglende søvnighed kan forårsage irritabilitet, humørsvingninger, forkerte motorfunktioner og fokusproblemer.

I større skala kan søvnløshed resultere i store problemer som hjertesygdomme, diabetes og søvnløshed, som kan påvirke kroppens immunitet.

Nu hjælper melatonin et hormon produceret af pinealkirtlen normalt med at regulere søvnvågningscyklusser. Men ofte på grund af eksterne faktorer som stress og alderdom, jetlag eller uregelmæssige rutiner, kan hormonproduktionen svinge.

Således løber de fleste årtusinder i dag efter sovepiller og syntetisk melatonin søvnbehandling. Nu, mens disse kan hjælpe, er det bedst at bruge naturlige processer til at øge melatoninniveauerne. Men så er det muligt?

Kan melatoninniveauerne øges ved forbrug af visse fødevarer? Er der nogen beviser?

Nylige undersøgelser udført viser, at visse fødevarer som banan, ananas og bladgrønne har komponenter, som kan øge melatoninniveauerne i menneskekroppen. Denne undersøgelse blev bevist og offentliggjort i Journal of Agriculture and Food Chemistry.

Ifølge undersøgelsen gav forbrugende tropiske frugter de bedste resultater. Et hold på 30 frivillige hver indtog en tropisk frugt som ananas eller appelsin og havde en uges udvaskningsperiode imellem.

Inden for denne periode blev en signifikant stigning i melatonin observeret for de følgende frugter-

• Ananas 266%
• Orange 47%
• Banan 180%

Disse tropiske frugter hjalp især folk, der lider af aldersrelateret melatoninmangel. Yderligere undersøgelser viste, at forbrugende bladgrøn grøntsag også medfører stabil melatoninproduktion. En gruppe på 94 japanske kvinder blev taget, og halvdelen blev bedt om at forbruge visse grønne grønne i en selektiv periode, mens den anden halvdel blev sagt for at undgå dem.

Til sidst blev begge grupper observeret. Den, der indtog veggiesne, viste sig at have en melatoninproduktion på 1.288 nanogram, mens den anden batch viste en stigning på 5,3 nanogram. Grøntsager som japansk radise, gulerod, græskar, tomat, spinat og kål viste sig at være gavnlige for melatoninvandring.

Derudover hjælper calciumsupplementer også bortset fra disse grøntsager til at øge melatoninniveauerne. Mejeriprodukter indeholder tryptophan og calcium, der producerer serotonin. Dette hormon hjælper yderligere med at fremme høje niveauer af melatonin.

Men hvis alle mislykkes kun, bør du overveje at melatonin køb kosttilskud. Disse over-counter piller sælges i deres syntetiske form.

Nu, mens disse med held kan lindre symptomer på søvnløshed, har de også betydelige bivirkninger. Få af disse er som følger –

• Kvalme
• En hovedpine
• Irritabilitet
• Døgnsløshed
• Tyndt blod

Derfor er det bedst at forbruge disse sovende hjælpemidler i en minimal mængde på 1-3 mg.

Nu er der få ting at undgå, som kan hæmme melatoninproduktion –

1. Hvis du står over for problemer med at sove, skal du undgå at drikke koffein. Drikke din kaffe koffein som kaffebønner indeholder betydelige niveauer af melatonin, som kan hjælpe.
2. Undgå alkohol som igen. Koffein kan hæmme produktionen af ​​dette hormon.
3. Heavy måltider og sukkerinduserede kostvaner kan forhindre produktion af passende køb melatonin, da højt blodsukker virker negativt med disse kosttilskud.

Som i øjeblikket håber du har fjernet din tvivl, og for at forbedre dine melatoninniveauer, prøv at forbruge de ovennævnte fødevarer.